Referenties

Mijn referenties

Een klein wonder.

“Een van mijn beste vriendinnen heeft een prachtig schilderij van Bengt Lindström (1925-2008), een van de meest bekende Zweedse kunstenaars met een duidelijke invloed van COBRA. Het schilderij was in deplorabele conditie en zij vroeg mij of ik iemand kende die dit werk zorgvuldig zou kunnen restaureren. Mijn toenmalige collega bij de afdeling Behoud en Beheer bij het Van Abbemuseum, Alice van der Knokke, heb ik haar van harte aanbevolen. Ik ken Alice als een zeer nauwgezet en uiterst professioneel restaurateur. Het schilderij is prachtig geworden en is weer helemaal tot leven gekomen. Een klein wonder.”
– Inge Borsje

Alice, thank you for your professional knowledge, technical knowhow and perseverance bringing this piece of art to live again.

“Growing up with COBRA inspired Lindström’s “Fiesta i Storsjö kapell” I was as a child fascinated by the dynamics and colors of the thick paint. It was my favorite piece of art. My father bought it at a farm yard auction in the south of Sweden in the year that I was born. Thirty-five years later I got the custody of the painting, and it moved to our home in Belgium. At a certain moment I noticed that the paint detached from the canvas and I feared that this was the end of the painting. Via my friend Inge Borsje, active at van Abbe museum in Eindhoven, I got in contact with Alice van der Knokke who restored my Linström painting to its original shape while respecting its original aging process. Emotionally this means a lot to me. Today, I daily adore my Lindström and as during childhood I again get absorbed by its movements and colors. Alice, thank you for your professional knowledge, technical knowhow and perseverance bringing this piece of art to live again.”
– Charlotte

Voor restauratie

Na restauratie

Na restauratie

Ze was voor ons, als kleine stichting, essentieel voor de uitvoer en vormgeving van het restauratieproces.

“Wij hebben Alice ervaren als een zeer gepassioneerd en deskundig restaurateur, die toegewijd was aan de restauratie van twee 18e-eeuwse altaardoeken. Ze heeft ons gedurende het gehele restauratieproces zeer goed ondersteund, van subsidieaanvraag tot aan de daadwerkelijke uitvoer. Daarbij heeft ze zich onderscheidden door haar betrokken, meedenkende houding en haar ruime ervaring. De restauratie voert ze met veel precisie uit, waarbij ze het mogelijk heeft gemaakt dat de doeken toegankelijk bleven en daarmee heeft ze ook zichtbaarheid verleend aan het restauratieproces. Ze was voor ons, als kleine stichting, essentieel voor de uitvoer en vormgeving van het restauratieproces. Ze is met haar kennis, netwerk en vaardigheden, op meerdere vlakken, doorslaggevend geweest voor het succes van deze restauratie.”
– Stichting religieus en cultureel erfgoed Handel

Alice van der Knokke is van de afdeling ‘Pietje Precies’, in positieve zin wel te verstaan.

“Alice van der Knokke is van de afdeling ‘Pietje Precies’, in positieve zin wel te verstaan. Ik zal een voorbeeld geven. Alice wilde een doek dat ze in het atelier heeft, aan een Bossche collega laten zien, voor nader advies. Voordat ze het doek op professionele wijze klaarmaakt voor transport, neemt ze contact met mij op. Als opdrachtgever werd ik zo netjes van tevoren om toestemming gevraagd. Dat geeft vertrouwen. Alice van der Knokke is van de afdeling ‘Pietje Precies’. En dat is precies wat je nodig hebt.”
– Roger

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Laten we samen naar de mogelijkheden kijken.

Neem contact op